Program ZAŽELI - OPĆINI TORDINCI ODOBREN PROJEKT VRIJEDAN 1.5 MILIJUNA KUNA

Objavio:Načelnik datum:22.11.2017.

           Radi smanjenja nezaposlenosti na svom području Općina Tordinci prijavila je projekt zapošljavanja žena u lokalnoj zajednici na program “ZAŽELI!  - Program zapošljavanja žena”, koji se financira europskim sredstvima preko Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020.”. Prijavu je pripremila Lokalna akcijska grupa "SRIJEM", a partneri na projektu zapošljavanja žena su Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Vinkovci i Centar za socijalnu skrb Vinkovci, koji će pomoći u identifikaciji i odabiru ciljnih skupina i krajnjih korisnika projekta.

 

            Ministarstvo rada i mirovinskog sustava 14. studenog 2017.g. donijelo je Odluku o financiranju kojom su Općini Tordinci odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 1.576.377,80 kn za projekt pod nazivom „Zaželi – Tu smo za vas“. 

 

            Projekt će trajati 30 mjeseci. Jedna od aktivnosti projekta je zapošljavanje na 24 mjeseca 10 teško zapošljivih žena sa područja Općine Tordinci, koje će skrbiti o minimalno 40 starijih osoba. Dodatna vrijednost projektu je osposobljavanje 5 zaposlenih žena za zanimanja koja su prema evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje deficitarna, te će samim time biti konkurentnije na tržištu rada nakon završetka provedbe projekta.

 

             Usluge koje su prema ovom Programu dostupne usmjerene su na pet glavnih područja: organiziranje prehrane, kućni poslovi i uređenje okućnice, osobna higijena i osnovna zdravstvena skrb, psihosocijalna podrška te posredovanje u ostvarivanju različitih prava. Usluge su prilagođene uočenim potrebama starijih osoba, a osobito potrebe za pomoći u prevladavanju usamljenosti i socijalne isključenosti. 

Projekt je potpisan u Osijeku 01. prosinca 2017.g.